1. sınıfların dikkatine!
2 Ekim 2020 | 13:00

DERS KAYIT İŞLEMLERİ

• Ders kayıtları 2-6 Ekim 2020 tarihleri arasında elektronik ortamda yapılacaktır.
  • Ders kayıt işlemlerinin sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için danışmanınıza eposta yoluyla iletişim halinde olmanız ve internet sayfalarımızdan duyuruları takip etmeniz önem taşımaktadır.
  • Ders programında da görebileceğiniz gibi seçmeniz gereken 10 ders bulunmaktadır. Bu dersler şöyle:
    • TAR103 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi- 1 (ortak havuzdan)
    • TD103 Türk Dili-1 (ortak havuzdan)
    • YAD103 Yabancı Dil-1 (Almanca)/YAD102 Yabancı Dil-1 (Fransızca) (istediğiniz dili seçebilirsiniz)
    • BİL101 Bilişim Teknolojileri (ortak havuzdan)
    • EB101 Eğitime Giriş (ortak havuzdan)
    • EB103 Eğitim Sosyolojisi (ortak havuzdan)
    • İNGÖ101 Okuma Becerileri-1  (kendi şubenizden)
    • İNGÖ103 Yazma Becerileri-1  (kendi şubenizden)
    • İNGÖ105 Dinleme ve Sesletim-1  (kendi şubenizden)
    • İNGÖ107 Sözlü İletişim Becerileri-1  (kendi şubenizden)
  • Bu derslerden "kendi şubenizden" yazanları yukarıda verilen bağlantıdan ulaştığınız şube listesinde belirtilen şubenizden alıyorsunuz. Örneğin eğer 3. şubedeyseniz İNGÖ107 Sözlü İletişim Becerileri-1 dersini de 3. Şubeden şeçmelisiniz. Bu konuda esneklik tanınmamaktadır.
  • YAD103 Kodlu Yabancı Dil-1 dersi 1. Ve 2. Şubelerde Almanca, YAD104 Yabancı Dil-2 ise 3. şubede Fransızca. Bu derslerden istediğinizi alabilirsiniz. Örneğin, Fransızca dersini almak için dersin 3. Şubesine kayıt yaptırmanız gerekmektedir.
  • TAR, YD, BİL, ve EB kodlu derslerin ders programına aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz. Bu derslerde şube kısıtlamasına bakmadan programınıza uygun dersleri seçip kaydolabilirsiniz. Ders programınıza ekleyeceğiniz ortak derslerin size uygun en iyi gün ve saatlerde olmasını istiyorsanız, elinizi çabuk tutmanızı öneririm. Kontenjan dolduğunda, başka şubelerden seçmek durumunda kalırsınız; bu derslerin tüm Gazi Eğitim Fakültesi öğrencilerine açıldığını unutmayın.

• 1. Sınıfların seçmesi gereken toplam 10 adet ders bulunmaktadır. Seçtiğiniz derslerin kodlarını, şubelerini ve program çakışmalarını kontrol etmeyi lütfen unutmayınız.
  • Bu dersler dışında adları büyük harflerle yazılmış ve kodları Yİ... şeklinde olan dersleri ders kayıt ekranlarınızda görseniz dahi seçmeyin.
  • Ders seçimlerinizi tamamladıktan sonra kesinleştirme işlemini yapmayı unutmayınız. 6-7 Ekim tarihlerinde de danışman onayları verilecektir. Bu tarihlerde de danışmanınızla iletişim halinde kalmanız önemlidir.
  • Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığından destek talep eden öğrencilerimiz aşağıdaki bağlantıdan yardım masasına ulaşarak sorunlarını iletebilir.